Lomborg Properties

Områder på Costa del Sol

Málaga

Torremolinos

Benalmádena

Fuengirola

Mijas Costa

Marbella

Benahavís

Estepona

Sotogrande

MÁLAGA

Málaga er med sine over 600.000 indbyggere, hovedstaden på Costa del Sol. Den har en lang historisk arv, der er synlig mange steder i byens centrum. Málaga er en af Spaniens mest besøgte byer, især på grund af dens klima med gennemsnitligt 300 dages solskin. Málaga har Spaniens næststørste havn og en nye internationale lufthavn, som er landets tredjestørste. Alene I 2019 ankom der ca. 20 milioner tilrejsende via lufthavnen, og der er over 100 daglige flyankomster med rejsende, der kommer for at besøge Málaga og Costa del Sol. Nogle af de mest besøgte steder i byen er Picassos hjem og museum, Calle Larios med dens butikker og tapas barer, maurerfæstningen Alcazaba og den imponerende katedral og det nye Pompidue Center på havnefronten. Málaga huser en række forskellige begivenheder, såsom sommermarkedet eller feria, de religiøse optog i den traditionelle påskeuge Semana Santa og den spanske film festival, blandt andre. Malaga er også indehaver af titlen som den Europæiske storby der kan tilbyde flest kulturelle attraktioner pr kvadratmeter.

TORREMOLINOS

TORREMOLINOS var den første feriedestination på Costa del Sol som begyndte at se turister i 50’erne. I de dage samlede de rige og berømte sig omkring svømmebassinerne ved luksushotellerne rundt omkring i La Carihuela, med dens charmerende strandbarer og chiringuitos. I dag er Torremolinos vokset til en by med over 50.000 beboere og med masser at byde på. Man kan slikke sol på den 7 km lange strand, spise en billig middag i byens centrum kort fra hovedgaden, der hedder San Miguel, nyde lækre tapas eller stegt fisk i La Carihuela eller langs stranden i Bajondillo, Playamar og Los Alamos. Om sommeren er Torremolinos et af de hotteste steder for de unge, der vil ud på de mange diskoteker og natklubber.

BENALMÁDENA

BENALMÁDENA er geografisk opdelt mellem Arroyo de la Miel (bymidten), Benalmádena Costa (kysten) og Benalmádena Pueblo (landsbyen). Benalmádena Costa (kyst) er mest berømt for dens Puerto Marina, en marina med over 1000 bådpladser og boliger bygget på øer i selve havnen. På hver side af marinaen er der i alt 8 km af sandstrande med Blå Flag med en smuk allé, der fører til Torremolinos på den ene side og det femstjernede Torrequebrada kasino/hotel på den anden. Der er også masser at lave for familier med børn. Du kan besøge forlystelsesparken ‘Tivoliverden’ eller tage kabelvognen til toppen af bjerget, hvor du vil have de mest bemærkelsesværdige udsigter over kysten. Andre steder, du ikke må gå glip af er Sea Life og Paloma Park.

Med Lomborg Properties er du i trygge hænder ved dit boligkøb i Marbella og på Costa del Sol.

Lad os hjælpe dig med at finde jeres drømmebolig på Costa del Sol!

FUENGIROLA

FUENGIROLA er en af Costa del Sols største turistmål med over 60.000 indbyggere. Dette antal bliver næsten tredoblet i juli og august måned. Fuengirola ligger kun 25 km fra hovedstaden Málaga og er endestation for turister, der kommer med tog, som forbinder alle byerne mellem Málaga og Fuengirola. Et af de mest livlige steder i Fuengirola er den gamle bymidte med torvet ‘Plaza de Constitucíon’, hvor du finder masser af butikker og spanske samt internationale restauranter. Herfra kan du gå ned til stranden og ad alléen til Fuengirola marina. Når du besøger Fuengirola, bør du også besøge gademarkedet, som er åbent om morgenen på tirsdage og torsdage. Check også, om der er en begivenhed eller en koncert, når du besøger det gamle slot, ‘Castillo Sohail’.

MIJAS COSTA

MIJAS COSTA hører til Mijas kommune, som er den største kommune på Costa del Sol. Den strækker sig fra den idylliske bjerglandsby Mijas Pueblo ned til Calahonda med 12 km kystlinje. Mijas Costa er meget populær blandt udlændinge, der flytter til Costa del Sol. Mijas Pueblo også omtalt som ”Den Hvide By” ligger højt oppe på bjergsiden med udsigt over kysten og er den mest velkendte landsby i området. Tusindvis af turister besøger landsbyen hver uge for at gå en tur gennem byens historiske centrum eller tage en tur med den berømte ‘æseltaxi’. Dette er også det ideelle sted at købe dine souvenirs. Mijas Costa tilbyder mange forskellige aktiviteter. Der findes 8 championship golfbaner, forskellige rideskoler, adskillige tennisklubber og masser af vandsportsfaciliteter i det område, der kaldes La Cala de Mijas.

MARBELLA

MARBELLA er den mest berømte by og Costa del Sols svar på de mondæne resort byer, Saint-Tropez i Frankrig og Miami i Florida. Den er et foretrukket feriested for de rige og berømte, når de besøger Spanien. Over de sidste årtier er Marbella vokset fra en fiskerlandsby til en kosmopolitisk by. I øjeblikket bor der over 135.000 mennesker i Marbella. Der er ikke noget bedre sted på Costa del Sol for gastronomi, fest og farver end Marbella. Der er hundredevis af restauranter i verdensklasse i bymidten omkring det store torv ‘Plaza los Naranjos’ og de små gader omkring, langs stranden, og selvfølgelig i luksusmarinaen Puerto Banús . Marbella er også det ideelle sted for shopaholics! Hvad enten du er ude efter at købe nyt tøj findes der designerbutikker eller stormagasinet El Corte Ingles, eller du er ude for at købe kunst eller smykker, er Marbella stedet for dig!

BENAHAVIS

BENAHAVIS er den mest velhavende kommune på Costa del Sol og kan bryste sig af at have den bedste folkeskole på kysten. Selve landsbyen er en billedskøn hvidkalket bjerglandsby med udsigt over Guadalmina floden. Langs dens smalle brostensgader, der stadig ligger som de gamle maurere lagde dem, er der smukke huse, forretninger og et helt utroligt udvalg af restauranter. Blandt de lokale kaldes det ‘Rincón de la Gastronomía’ eller det ‘gastronomiske hjørne’ af Costa del Sol. Benahavis er på mange måder en af Andalucias mest velbevarede hemmeligheder. Den ligger kun 7 km inde i landet fra kystvejen, lige vest for San Pedro de Alcántara og kun nogle få minutter fra Marbella og Puerto Banus. For golfspilleren byder Benahavis på et kæmpe udvalg af golfbaner inden for en kort afstand.

ESTEPONA

ESTEPONA er den største by vest for Marbella. Den strækker over 22 km kystlinje og har omkring 60.000 beboere. ‘New Golden Mile’ er et af de mest eksklusive områder vest for Estepona med luksusejendomme på begge sider af motorvejen og flere femstjernede hoteller, så som Ritz Carlton og Kempinsky.

SOTOGRANDE

SOTOGRANDE er uden tvivl Costa del Sols bedst skjulte hemmelighed. Den har en dejlig lystbådehavn med masser af restauranter og barer med maritim stemning. Sotogrande er også kendt for at være vært for Ryder Cup og hjemsted for nogle af de mest prestigefyldte golfbaner på Costa del Sol såsom San Roque og Valderrama, som er kendt for at være vært for Ryder Cub. Santa Maria Polo Club der med sine 9 baner og over 200 stalde er også en af attraktionerne i Sotogrande.